RUIJS IN DE KLUIS MET:

ANNEKE VAN GIERSBERGEN
(The Gathering, Agua de Annique)

ZATERDAG 8 MAART 2008


Zaterdag 8 maart 2008 was het Internationale Vrouwendag. Het was dan ook deze keer een vrouw die als speciale gast centraal stond bij de 4de editie van Ruijs in de Kluis in het Nutshuis. Anneke van Giersbergen is bekend geworden als frontvrouw van metalband The Gathering, waarmee ze tussen 1994 en 2007 verschillende successen behaalde. Na 13 jaar bij die band besloot Van Giersbergen zich meer te gaan richten op haar familie en andere doelen in het leven en de muziek te gaan verwezenlijken. Dit doet ze onder andere met haar nieuwe band Agua de Annique.

De Commissarissenzaal van het Nutshuis was met ongeveer 45 belangstellenden goed gevuld. In een innemend gesprek met Nadassa Kosten ging Anneke dieper in op haar ervaringen als vrouw in een door mannen gedomineerde muziekwereld. Interviewster Kosten schreef over dit onderwerp een scriptie met als titel 'De representatie van vrouwelijkheid door de vrouwelijke vocalist in hedendaagse metalbands'. Na afloop van het gesprek gaf Anneke deskundig en opbouwend commentaar naar aanleiding van de demo's van Crown Electric Company, Propeller en Appaloosa, en speelde zij zelf nog een paar nummers.
Voorafgaande aan dit gesprek was er een akoestisch optreden van de talentvolle jonge Haagse zangeres Nurdjana.

Foto's van deze optredens zijn te zien op de website mooninvirgo.nl


Bij deze Ruijs in de Kluis waren onder andere de volgende personen aanwezig:
Michiel Coolen, Patty Groeneweg, Annick Huijbrechts, Jeroen Jansen, Monica Duffels, Rick Jillissen, Jesse Koops, Vincent Krouwer, Lennart Lansbergen, John van Maanen, Martine, Niko Bauer, Suzanne Matla, Paul van der Meijs, Arno Burtner, Freek Olgers, Mo Sax, Nicolien Schaap, Daniël Sensit, Jeroen Thijssen, Fredo Wagner, Clix.nl, Andrea van Emmerik, Laurens Benning, Mitch de Vries, Maroen Franse, Sietse van den Born, Carla de Boer, Alexander Burgers van den Bogaert, Vuokko Schoemaker, Karin Wangko, Vico Sneep en anderen

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief