HOMMERSON WINNAARS FESTIVAL
DONDERDAG 28 DECEMBER 2006
PAARD VAN TROJE

INFORMATIE

Het Hommerson Winnaars Festival vond in 2006 plaats op donderdag 28 december in het Paard van Troje.

Net als bij de voorgaande vijf edities traden tijdens het festival alleen bands op die eerder dit jaar een bandwedstrijd, talentenjacht of voorrondes voor een festival in Den Haag en omgeving wonnen. Het festival bood daarmee een goede staalkaart van de nieuwe talenten uit de regio. Afgezien van Darwin uit België kwamen alle optredende muzikanten uit Den Haag en zijn zij relatief jong (16 t/m 30 jaar).

Ook deze nieuwe talenten bewijzen dat Den Haag terecht nog steeds de belangrijkste muziekstad van Nederland is. Opvallend daarbij is dat naast de traditionele Haagse rock steeds meer andere muziekstijlen op een kwalitatief hoogwaardige manier worden gebracht. Zo speelt de band Juice Britpop, is Mellow Yellow een echte popband en brengt Syreens funk en soul.

Het festival bewees andermaal zijn waarde als een goede ontmoetingsplek voor programmeurs van Haagse festivals. Tijdens het Hommerson Winnaars Festival werd bekend gemaakt welke artiest, volgens de Haagse popjournalisten, de beste Haagse CD van 2006 heeft gemaakt. Die eer viel te beurt aan de groep Splendid voor het album 'Rebirth'.

Het evenement werd gepresenteerd door Gerard van den IJssel. De pauzemuziek werd verzorgd door DJ Ronnie.

PROGRAMMA